none

FETRONIC SECURITY APPLICATIONS

Την τελευταία δεκαετία σε όλη την παγκόσμια αγορά και φυσικά και στην Ελλάδα, έχουν κυριαρχήσει τα συστήματα των 2 καλωδίων.

Τη δεκαετία του ’90, γερμανικές εταιρείες όπως η Siedle, η Gira και άλλες, παρουσίασαν τεχνολογία 2 καλωδίων όπου μεταφέρει πληροφορία, εικόνα και ήχο μόνο από 2 καλώδια.

Ασπρόμαυρες και έγχρωμες οθόνες, όπως και θυροτηλέφωνα σε ένα μεικτό σύστημα. Τη δεκαετία του 2000 Ιταλικά εργοστάσια παρουσιάζουν τα δικά τους συστήματα 2 καλωδίων με πολλά προβλήματα, τα οποία χρόνο με το χρόνο προσπάθησαν να τα διορθώσουν. Κάποιες εταιρίες από αυτές τα διόρθωσαν, κάποιες εξαγοράστηκαν και κάποιες άλλες έκλεισαν, καθώς στην προσπάθεια τους να επακολουθήσουν τον ανταγωνισμό, επένδυσαν πολλά χρήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Τη δεκαετία του 2010 εμφανίστηκαν κάποιες κινεζικές εταιρείες, οι οποίες πρότειναν 2 καλώδια χωρίς πολικότητα. Η πρώτη κινεζική εταιρεία ήταν αυτή που φέραμε εμείς πρώτοι στην Ελλάδα το 2008.
Εδώ και δεκαέξι χρόνια έχουμε συστήματα 2 καλωδίων από την εταιρία Vtec. Χρόνια χρυσά για την εταιρία, μιας και ο κινέζος κατασκευαστής κατάφερε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει στην Κίνα μοντέλα για τις περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρίες – εργοστάσια. Δυο καλώδια χωρίς πολικότητα σημαίνει ευκολία για τον εγκαταστάτη και οικονομία στον πελάτη – τελικό χρήστη. Η τεχνολογία των 2 καλωδίων στα συστήματα θυροτηλεοράσεων και θυροτηλεφώνων δεν καλύπτει μόνο την ανάγκη για εικόνα και ήχο από την είσοδο, αλλά και άλλες δυνατότητες, όπως μνήμη φωτογραφιών και video, μεταφορά εικόνας – ήχου και άνοιγμα πόρτας απομακρυσμένα μέσω δικτύου.
Οθόνες αφής και ενδοεπικοινωνίας συνεργάζονται με τηλεφωνικά κέντρα και κάνουν και έκτροπη κλήσης μέσω τηλέφωνου.

Το κυριότερο είναι ότι πλέον η θυροτηλεόραση δεν είναι ένα είδος πολυτελείας, αλλά ένα προσιτό μέτρο ασφαλείας.

Η FETRONIC εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται, επιτυγχάνοντας μία σταθερά ανοδική πορεία στον κλάδο των συστημάτων θυροτηλεόρασης. Διαθέτει συστήματα τεχνολογίας 2 καλωδίων και πιο συγκεκριμένα μπουτονιέρες σε «ειδικές» διαστάσεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα διαθέσιμα μοντέλα θυροτηλεοράσεων 2 καλωδίων. Η μπουτονιέρα θυροτηλεόρασης INOX 4S ID 2 καλωδίων, είναι κατασκευασμένη από ατσάλι πάχους 2mm και έρχεται με Standard έγχρωμη κάμερα με ευρυγώνιο φακό, με τη δυνατότητα προσθήκης και Access control, είτε με καρταναγνώστη ή πληκτρολόγιο, είτε με QR κωδικό ή δακτυλικό αποτύπωμα.
Διαθέτει υπέρυθρα LED για νυχτερινή λήψη, άθραυστο προστατευτικό τζαμάκι,
φωτιζόμενα μπουτόν με γαλάζιο LED, ρυθμιζόμενη κάμερα (πάνω – κάτω – δεξιά – αριστερά), δυνατότητα επέκτασης σε 4 εισόδους, καθώς και δυνατότητα εύκολης αλλαγής ονόματος χωρίς άνοιγμα της μπουτονιέρας, με χωνευτή ή επίτοιχη τοποθέτηση.

Να προσθέσουμε, πως όλες οι μπουτονιέρες έρχονται με ευρυγώνια κάμερα 170° για καλύτερη θέαση και αυτόματο ή χειροκίνητο ζουμ, έχουν ενσωματωμένο καρταναγνώστη και επιλογή για πρόσβαση μέσω πληκτρολογίου, Bluetooth και Wi-Fi. Όλα τα συμβάντα-γεγονότα του συστήματος αποθηκεύονται στο cloud. Τέλος, η εγγραφή νέας κάρτας ή η διαγραφή μίας υπάρχουσας κάρτας πραγματοποιείται και μέσω της εφαρμογής στο smartphone κινητό.

Αναφορικά με τα μόνιτορ, η εταιρεία προσφέρει πληθώρα μοντέλων, όπως την έγχρωμη οθόνη θυροτηλεόρασης 7″, FC46/W και FC46/B, η οποία έχει αντικαταστήσει το μόνιτορ FC45/NT. Έρχεται χωρίς ακουστικό, με δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας, δυνατότητα αυτόκλησης (για να μπορεί να έχει εικόνα και να ανοίγει την πόρτα χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί εισερχόμενη κλήση) και λειτουργία hands free ανοιχτής ακρόασης.

Να σημειώσουμε πως η εταιρία έχει αντικαταστήσει τις οθόνες 4 ιντσών με οθόνες 7 ιντσών, στην ίδια τιμή! Με παρόμοιες δυνατότητες θα συναντήσουμε το μόνιτορ FC45/WM (χωρίς μνήμη). Διαθέσιμο είναι και το έγχρωμο μόνιτορ FC45/WF με οθόνη και πλήκτρα αφής (όμοιο οπτικά με το FC45/WM), καθώς και το FC47/WF σε λευκό και μαύρο χρώμα, το οποίο εκτός από οριζόντια, έχει και κάθετη τοποθέτηση. Τα συγκεκριμένα μόνιτορ διαθέτουν ψηφιακό μενού τελευταίας γενιάς, ψηφιακή ρύθμιση contrast – φωτεινότητας, επιλογή ήχου κλήσης (15 μελωδίες), ενδοεπικοινωνία χωρίς επιπλέον καλώδια, δυνατότητα ελέγχου εικόνας και μεταφοράς κλήσης απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής και μνήμη χωρητικότητας έως και 800 φωτογραφίες.

Main Menu