none

FETRONIC SECURITY APPLICATIONS

Τα συστήματα 2 καλωδίων είναι αυτά που έχουν κυριαρχήσει την τελευταία δεκαετία στην ελληνική και την παγκόσμια αγορά. Τη δεκαετία του 90, γερμανικές εταιρείες όπως η Gira, Siedle και άλλες παρουσίασαν τεχνολογία 2 καλωδίων, όπου μεταφέρει εικόνα, ήχο και πληροφορία μόνο από 2 καλώδια. Ασπρόμαυρες οθόνες, έγχρωμες και θυροτηλέφωνα σε ένα μεικτό σύστημα. Τη δεκαετία του 2000, Ιταλικά εργοστάσια παρουσιάζουν τα δικά τους συστήματα 2 καλωδίων με πολλά προβλήματα, τα οποία χρόνο με τον χρόνο προσπάθησαν να τα διορθώσουν. Κάποιες εταιρείες από αυτές, τα διόρθωσαν και και κάποιες έκλεισαν, καθώς στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό επένδυσαν πολλά χρήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και άλλες εξαγοράστηκαν. Τη δεκαετία του 2010 εμφανίζονται κινεζικές εταιρείες  όπου προτείνουν 2 καλώδια χωρίς πολικότητα. Η πρώτη κινεζική εταιρεία ήταν αυτή που φέραμε και εμείς στην Ελλάδα το 2008. Δέκα χρόνια σήμερα έχουμε συστήματα 2 καλωδίων από την εταιρεία Vtec. Δέκα χρυσά χρόνια για την εταιρεία, μιας και ο κινέζος κατασκευαστής κατάφερε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει στην Κίνα μοντέλα για τις περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες-εργοστάσια.

Δύο καλώδια χωρίς πολικότητα σημαίνει ευκολία για τον εγκαταστάτη και οικονομία στον πελάτη – τελικό χρήστη. Η τεχνολογία των 2 καλωδίων στα συστήματα θυροτηλεοράσεων και θυροτηλεφώνων δεν καλύπτει μόνο την ανάγκη για εικόνα και ήχο από την είσοδο, αλλά και άλλες δυνατότητες, όπως μνήμη φωτογραφιών και video, μεταφορά εικόνας – ήχου και άνοιγμα πόρτας απομακρυσμένα μέσω δικτύου. Οθόνες αφής και ενδοεπικοινωνίας συνεργάζονται με τηλεφωνικά κέντρα και κάνουν και εκτροπή κλήσης μέσω τηλεφώνου.

Το κυριότερο είναι ότι πλέον η θυροτηλεόραση δεν είναι ένα είδος πολυτελείας, αλλά ένα προσιτό μέτρο ασφαλείας. Η Fetronic εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται, επιτυγχάνοντας μια σταθερά ανοδική πορεία στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας και ειδικότερα στα συστήματα θυροτηλεόρασης. Διαθέτει συστήματα τεχνολογίας 2 καλωδίων και πιο συγκεκριμένα μπουτονιέρες σε “ειδικές” διαστάσεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικά από τα διαθέσιμα μοντέλα θυροτηλεοράσεων 2 καλωδίων. Η μπουτονιέρα θυροτηλεόρασης INOX 4S ID 2 καλωδίων είναι κατασκευασμένη από ατσάλι πάχους 2mm και έρχεται με Standard έγχρωμη κάμερα με ευρυγώνιο φακό, με τη δυνατότητα προσθήκης και Access control. Διαθέτει υπέρυθρα LED για νυχτερινή λήψη, άθραυστο προστατευτικό τζαμάκι, φωτιζόμενα μπουτόν με γαλάζιο LED, ρυθμιζόμενη κάμερα (πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά), δυνατότητα επέκτασης σε 4 εισόδους, καθώς και τη δυνατότητα αλλαγής ονόματος χωρίς άνοιγμα της μπουτονιέρας, με χωνευτή ή επίτοιχη τοποθέτηση. Να προσθέσουμε, πως όλες οι μπουτονιέρες έρχονται με ευρυγώνια κάμερα 170 μοιρών για καλύτερη θέαση και αυτόματο ή χειροκίνητο ζουμ, έχουν ενσωματωμένο καρταναγνώστη και επιλογή για πρόσβασγη μέσω πληκτρολογίου, Bluetooth και Wifi. Όλα τα συμβάντα-γεγονότα του συστήματος αποθηκεύονται στο cloud.

Τέλος, η εγγραφή νέας κάρτας ή η διαγραφή μιας υπάρχουσας κάρτας πραγματοποιείται και μέσω της εφαρμογής στο smartphone κινητό. Αναφορικά με τα μόνιτορ, η εταιρεία προσφέρει πληθώρα μοντέλων, όπως την έγχρωμη οθόνη θυροτηλεόρασης 7″ FC45/NT, η οποία έχει αντικαταστήσει το μόνιτορ FC64. Έρχεται χωρίς ακουστικό, με δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας, δυνατότητα αυτόκλησης (για να μπορεί να έχει εικόνα και να ανοίγει την πόρτα χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί εισερχόμενη κλήση) και λειτουργία hands free ανοιχτής ακρόασης. Να σημειώσουμε πως η εταιρεία έχει αντικαταστήσει τις οθόνες 4″ με οθόνες 7″, στην ίδια τιμή! Με παρόμοιες δυνατότητες, θα συναντήσουμε το μόνιτορ FC45 (έγχρωμη οθόνη θυροτηλεόρασης 7″ χωρίς ακουστικό με ενσωματωμένη μνήμη χωρητικότητας 160 φωτογραφιών), την έγχρωμη οθόνη θυροτηλεόρασης 7″ FC45/WM (χωρίς μνήμη).

Διαθέσιμο είναι και το έγχρωμο μόνιτορ FC45/WF με οθόνη και πλήκτρα αφής. Το εν λόγω μόνιτορ διαθέτει ψηφιακό μενού τελευταίας γενιάς, ψηφιακή ρύθμιση contrast-φωτεινότητας, επιλογή ήχου κλήσης (15 μελωδίες), ενδοεπικοινωνία, χωρίς επιπλέον καλώδια, δυνατότητα ελέγχου εικόνας και μεταφοράς κλήσης απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής και μνήμη χωρητικότητας έως και 800 φωτογραφίες.                            Fetronic, Τηλ. 2109421802

Main Menu